Cie. Marjolein Impe is een jong, hedendaags/modern dansgezelschap opgericht in 2020 en onder leiding van de Lennikse choreografe Marjolein Impe. De dansstijl die deze compagnie brengt is toegankelijk voor zowel grote dansliefhebbers en danskenners als voor toeschouwers die minder bekend zijn met het hedendaagse danslandschap. Er worden thema’s verwerkt in de choreografieën die herkenbaar zijn voor jong én oud. De hunkering naar liefde en verbinding, het losbreken uit de huidige maatschappij, het vallen en opstaan, de zoektocht naar een eigen identiteit,… Stuk voor stuk thema’s die al dan niet subtiel worden aangebracht in de verschillende performances.

Het gezelschap wil emoties losmaken bij de toeschouwers, zij het niet door de choreografie dan wel door de muziekkeuze of door de kwetsbaarheid van de dansers.

DANSERS

Bijzonder aan deze compagnie is dat de dansers géén professionele dansers zijn.

Als dansdocente in het Deeltijds Kunst Onderwijs zag Marjolein Impe meermaals dat het niveau en de inzet van amateurdansers soms alle verwachtingen overstijgt. Zij wil hier dan ook aan tegemoetkomen door deze amateurdansers meer kansen te geven zich op een podium volledig te kunnen ontplooien tot performers van een hoog niveau.

De dansers voor de Compagnie, allemaal tussen 15 en 28 jaar, werden zorgvuldig geselecteerd.

Een gevorderde danstechniek en een professionele, gedreven mindset waren maar enkele van de vereiste selectiecriteria. Naast de vele trainingen en repetities gaan zij overdag gewoon naar school of naar het werk. Het zijn stuk voor stuk doorzetters – volledig gepassioneerd door dans – die vrijwillig en met groot enthousiasme beslist hebben om mee te stappen in een boeiend verhaal op het podium.